Новини
17/06/2022

Причини паливної кризи в Україні

Любі кияни, всі ми зараз вчимось жити в нових умовах. І дефіцит пального — одна з багатьох причин, що негативно впливають на якість життя кожного українця. Наша компанія і вся держава безперестанно працює над тим, щоб подолати цей виклик. І впевнені, що зможемо це зробити.

Ми просимо вас ставитись з розуміння до нових реалій. Адже є безліч причин виникнення паливної кризи в Україні й ось кілька основних з них:

1. Пошкоджена інфраструктура зберігання пального. В перші дні воєнних дій ворожі ракети знищили нашу нафтобазу, резервуари якої були повністю заповнені. Пізніше була низка атак на інші нафтобази по всій території України, зі значними запасами. Нині зберігати великі об’єми пального не просто неможливо, а й небезпечно. Адже будь-яке скупчення ресурсів відразу стає ціллю для атаки зі сторони росії.

2. Знищена паливна інфраструктура країни. Протягом усієї війни ворог намагається знищити паливну інфраструктуру країни, щоб унеможливити посівну та зупинити економіку нашої держави. Зокрема, зруйнований Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні.

3. Логістика. З початком воєнних дій довелось оперативно перелаштувати ринок на постачання пального з Європи. Це абсолютно новий і не простий процес, адже раніше Україна не закуповувала і не доставляла пальне у такій кількості з Європейських країн. А Європа не була готова продавати такі великі об’єми, яких потребує Україна. Поки що наша держава не має доступу до морських портів, щоб доставляти його морем і потрібної кількості відповідних вагонів та локомотивів, щоб перевозити пальне з Європи залізницею. Тому основний об’єм транспортується саме бензовозами, для яких потрібно відбудувати нові логістичні ланцюжки.

4. Менші об’єми пального. Через логістичні нюанси в Україну поставляється менша кількість бензину. І для того, щоб країна і міста продовжували життя, більшість всього об’єму передчасно бронюється для пріоритетних груп. А саме ЗСУ, служб критичної інфраструктури та юридичних осіб, що здійснюють господарчу діяльність.

Шановні українці, ми просимо вас бути свідомими до використання пального і за можливості відмовлятись від автомобілів на користь громадського та електротранспорту. Збережіть пальне для тих, завдяки кому ми можемо жити у своїх містах і безпечно спати у своїх ліжках.

Усі учасники паливного ринку працюють 24/7, щоб якнайшвидше покращити ситуацію. Будуються нові логістичні маршрути, відкриваються зелені коридори на кордонах, щоб прискорити проходження митниці, щодня і щохвилинки ми робимо все, щоб знайти нові методи розв’язання паливної проблеми. І бачимо результати!

Дізнатись більше про причини паливного дефіциту та всі кроки, які робляться для його подолання можна переглянувши конференцію Energy Freedom by Energy Club. Виступ співвласника компанії KLO Вячеслава Стешенка – 0:59:30 – 1:13:00 https://www.youtube.com/watch?v=hRd42PxiSPA.

Борімося й поборемо!

ПОВЕРНУТИСЯ ДО СПИСКУ НОВИН

Інші новини

Лютий мерч – такий носитимуть гравці «Динамо» і ти.
Худі та футболки «Пальне люті», які ми створили у колаборації з харківським брендом OHUENO.
KLO на Броварському проспекті відкритий!
Чашка запашної кави з виглядом на оповиті туманом верхівки сосен 🌲🌲🌲 Якщо тобі до вподоби така перерва у дорозі, то чекаємо тебе на тематичному KLO на броварському проспекті.
Пальне Люті
Скільки люті хочеш спрямувати на ворогів сьогодні? ЗаПАЛЬНИЙ збір KLO на FPV- дрони для Сил Спеціальних операцій України.
ТОП жахливих морозних речей
ТОП жахливих морозних речей, які ніколи не стануться з тими хто відвідує KLO:
Ventus – пальне, що дбає про двигун.
Все більше водіїв переходять на палльне Ventus і на це є вагомі причини.
top arrow
Вгору