Новини
24/01/2022

Спешелті-кава, що заварюється способом фільтр

А що ви чули про спешелті каву, що заварюється способом фільтр на КЛО?

На АЗК KLO  представлені два види спешелті-кави, що заварюється методом фільтрації (або фільтр): з Гондурасу та з Ефіопії

Спробуйте нову спешелті-каву на АЗК KLO на Бажана 1-д, м. Славутич та в с. Стоянка Київ-Чоп 20км+925м


Гондурас

Ферма: San Rafael (Сан Рафаель)

Фермер: Norma Iris Fiallos Calidonio (Норма Іріс Фіальйос Калідоніо)

Регіон: Occidente, Copan, Honduras

Різновид: Parainema

Метод обробки: Натуральний

Висота: 1330-1400 метрів над рівнем моря

Норма Іріс Фіальйос Калідоніо є виробником кави з м. Corquín, Honduras. Жінка успадкувала ферму в 1982 р., а сьогодні вона є членом кооперативу Aruco, який надає супровід на всіх етапах вирощування мікро-лотів спешелті. Aruco проводить навчання, надає технічну підтримку сільськогосподарської техніки та контролює обробку зерна.

У Гондурасі період збору врожаю триває з лютого по березень. Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів та є однією з найдовших методів. Каву сушать до моменту коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м’якоті, що чути за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки.  Сушіння триває до моменту, коли вміст вологи у зерні  досягає 12%.

Після сушіння ягоди поміщають в мішки, для того, щоб зерно обмінялось вологістю. Після того, як лот викуплений, зерно поміщають в халер, щоб зняти всі верхні шари.

При обсмажці зерен використовувався кондукційний тип передачі енергії, з поступовим зменшенням інтенсивності набору температури для рівномірного розвитку всіх смакових та ароматичних властивостей зерна.

 

Ефіопія

Зона: Gedeo (Гедео)

Вореда: Yirgacheffe (Іргачеф)

Кебеле: Aramo (Арамо)

Краïна: Ethiopia

Регіон: South Nation Nationality People (SNNP)

Різновид: Grade 1

Метод обробки: Митий

Рік врожаю: 2020

Висота: 1900 – 2100 метрів над рівнем моря

Збір врожаю: Середина жовтня – кінець січня

Зерно сушать на сонці на так званих «африканських сушильних ліжках» приблизно 12-15 днів. У денний час зерна постійно перемішують, щоб забезпечити рівномірне сушіння. При цьому, у пікову фазу денної спеки, з 12:00 год до 15:00 год, зерно накривають, щоб захистити від негативної дії палючого сонця. Також зерно накривають і на ніч, щоб захистити від дощу.

На першому етапі обсмажування кавового зерна використовувався кондуктивний тип передачі енергії, під час початку реакції Маяра кондукція міняється на конвекцію для рівномірного розвитку та карамелізації цукрів в зерні.

ПОВЕРНУТИСЯ ДО СПИСКУ НОВИН

Інші новини

До уваги покупців талонів на пальне мережі KLO
До уваги покупців талонів на пальне мережі KLO
Адреси працюючих АЗК
Як знайти АЗК, що працює!
Номер гарячої лінії (067) 245-75-00
Ventus – захищає паливну систему
Бензин виробництва литовського НПЗ Оrlen зі спеціальними присадками
Оновлення програми Лояльності ДякуYOU
Зустрічайте оновлену програму лояльності ДякуYOU на KLO! Відтепер накопичуйте та списуйте бонуси навіть на пальне!
top arrow
Вгору