Новини
24/01/2022

Спешелті-кава, що заварюється способом фільтр

А що ви чули про спешелті каву, що заварюється способом фільтр на КЛО?

На АЗК KLO  представлені два види спешелті-кави, що заварюється методом фільтрації (або фільтр): з Гондурасу та з Ефіопії

Спробуйте нову спешелті-каву на АЗК KLO на Бажана 1-д, м. Славутич та в с. Стоянка Київ-Чоп 20км+925м


Гондурас

Ферма: San Rafael (Сан Рафаель)

Фермер: Norma Iris Fiallos Calidonio (Норма Іріс Фіальйос Калідоніо)

Регіон: Occidente, Copan, Honduras

Різновид: Parainema

Метод обробки: Натуральний

Висота: 1330-1400 метрів над рівнем моря

Норма Іріс Фіальйос Калідоніо є виробником кави з м. Corquín, Honduras. Жінка успадкувала ферму в 1982 р., а сьогодні вона є членом кооперативу Aruco, який надає супровід на всіх етапах вирощування мікро-лотів спешелті. Aruco проводить навчання, надає технічну підтримку сільськогосподарської техніки та контролює обробку зерна.

У Гондурасі період збору врожаю триває з лютого по березень. Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів та є однією з найдовших методів. Каву сушать до моменту коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м’якоті, що чути за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки.  Сушіння триває до моменту, коли вміст вологи у зерні  досягає 12%.

Після сушіння ягоди поміщають в мішки, для того, щоб зерно обмінялось вологістю. Після того, як лот викуплений, зерно поміщають в халер, щоб зняти всі верхні шари.

При обсмажці зерен використовувався кондукційний тип передачі енергії, з поступовим зменшенням інтенсивності набору температури для рівномірного розвитку всіх смакових та ароматичних властивостей зерна.

 

Ефіопія

Зона: Gedeo (Гедео)

Вореда: Yirgacheffe (Іргачеф)

Кебеле: Aramo (Арамо)

Краïна: Ethiopia

Регіон: South Nation Nationality People (SNNP)

Різновид: Grade 1

Метод обробки: Митий

Рік врожаю: 2020

Висота: 1900 – 2100 метрів над рівнем моря

Збір врожаю: Середина жовтня – кінець січня

Зерно сушать на сонці на так званих «африканських сушильних ліжках» приблизно 12-15 днів. У денний час зерна постійно перемішують, щоб забезпечити рівномірне сушіння. При цьому, у пікову фазу денної спеки, з 12:00 год до 15:00 год, зерно накривають, щоб захистити від негативної дії палючого сонця. Також зерно накривають і на ніч, щоб захистити від дощу.

На першому етапі обсмажування кавового зерна використовувався кондуктивний тип передачі енергії, під час початку реакції Маяра кондукція міняється на конвекцію для рівномірного розвитку та карамелізації цукрів в зерні.

ПОВЕРНУТИСЯ ДО СПИСКУ НОВИН

Інші новини

Лютий мерч – такий носитимуть гравці «Динамо» і ти.
Худі та футболки «Пальне люті», які ми створили у колаборації з харківським брендом OHUENO.
KLO на Броварському проспекті відкритий!
Чашка запашної кави з виглядом на оповиті туманом верхівки сосен 🌲🌲🌲 Якщо тобі до вподоби така перерва у дорозі, то чекаємо тебе на тематичному KLO на броварському проспекті.
Новенька та екзотична: АЗК у Святопетрівську.
Новий KLO це тропічні рослини та неон у дизайні. АЗК просто створено для того, щоб занурити тебе в атмосферу екзотичної мандрівки та підняти тобі настрій.
Пальне Люті
Скільки люті хочеш спрямувати на ворогів сьогодні? ЗаПАЛЬНИЙ збір KLO на FPV- дрони для Сил Спеціальних операцій України.
ТОП жахливих морозних речей
ТОП жахливих морозних речей, які ніколи не стануться з тими хто відвідує KLO:
top arrow
Вгору